Ana Sayfa » Resmi Kurumlar

Memura 6 ay zorunlu görev | kurumlar arası geçici süreyle görevlendirme

Yazı 18:31 - 11 Ocak 2011 tarihinde eklendi. |

10404561 Memura 6 ay zorunlu görev | kurumlar arası geçici süreyle görevlendirmeMemura, ‘zorunlu’ göç yolu açıldı. , kendisi istemese de başka bir kuruma ve yere gönderilebilecek. Memurun isteği olmaksızın yapılacak bu görevlendirme 6 ay sürebilecek.

Torba yasa tasarısına eklenen bir hükümle, memurlara amirlerinin ‘oluru’  ile başka bir kuruma veya ile  ‘görevli olarak’ gönderilmesinin yolu açıldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmekte olan torba yasa tasarısının 88.maddesi ile 657. Sayılı Devlet Memurları Yasası’nın ‘kurumlar arası ’ maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre memurlar geçici görevlendirme yapmak isteyen kurumun talebi ve çalıştıkları kurumun izni ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında aşağıdaki şartlarda çalıştırılabilecekler.

a) Yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri hariç olmak üzere, memurun görevlendirileceği kurumda göreve ilişkin 4 üncü ve daha yukarı bir dereceden boş bir kadronun bulunması şarttır.

b) Geçici süreli görevlendirilen memurlar, geçici süreli olarak görevlendirildikleri kurumların mevzuatına uymakla yükümlüdür.

c) Geçici süreli olarak görevlendirilen memurlar, yurtdışında görevlendirilen güvenlik görevlileri hariç olmak üzere, aylıkları ile diğer malî ve sosyal haklarını kurumlarından alır. Bu memurların kadroları ile ilişkileri, kendi sınıf ve derecelerindeki terfi ve emeklilik hakları devam eder.

d) Geçici süreli görevlendirme süresi bir yılda altı ayı geçemez. YurtdıGında görevlendirilen güvenlik görevlileri için geçici görevlendirme süresi en çok iki yıldır; gerekli görülmesi hâlinde bu süre bir katına kadar uzatılabilir.

e) Geçici süreli görevlendirmenin, memurların mesleği ile ilgili olması şarttır.

f) Geçici süreli görevlendirmede memurun muvafakati aranır.

İSTEMESE DE GİDECEK

Tasarının bu düzenlemesinde memurun kendi isteğiyle başka bir kuruma gidebileceğine hükmediliyor. Ancak maddenin son bölümüne eklenen fıkrayla, bu haller dışında da memurların kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması halinde  diğer kurum ve kuruluşlarda altı aya kadar geçici süreyle görevlendirilebileceğine hükmediliyor. Bu görevlendirme için Devlet Personal Başkanlığından uygun görüş alınması şartı konuluyor.

İşte muhalefet memurun muvaffakiyeti dışında yapılacak bu görevlendirmenin, ‘istenmeyen’ personelin başka kurum ve illere gönderilmesinin önünü açtığını ileri sürerek itiraz etti. Ancak Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, bu ististanın ‘çok önemli’ olduğunu belirterek, “Bunu özellikle istedik. Örneğin ülkenin bir bölgesinde kuş gribi var. Ama doktorlar gitmek istemiyor. Ya da kendi alanımdan örnek vereyim. Habur’da bir soruşturma yapılacak ama müfettiş gitmek istemiyor. İşte bu tür durumlar için düzenledik bu hükmü” diye konuştu.

Memura, “” veren fıkra ise şöyle:

“Birinci fıkrada belirtilen hâller dışında memurlar, kamu yararı ve hizmet gerekleri sebebiyle ihtiyaç duyulması hâlinde kurumlarınca, Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşü alınarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarında altı aya kadar geçici süreli olarak görevlendirilebilir.”

Kaynak: Hürriyet / Aysel ALP

Torba Yasa Memurlara Ne Getiriyor ?

Benzer Konular

Etiketler

Arananlar

Şansını Dene

Kaydet & Paylaş

Memura 6 ay zorunlu görev | kurumlar arası geçici süreyle görevlendirme konusu için 3 Yorum yapıldı.

  1. Hakan diyor ki:

    Gönderirken kalma masraflarını benzin parasınıda versinler o zaman. Hadi git demek kolay, iyice sardı bu adamlar, bunlarıda geçici görevlendirme ile gönderselerde kurtulsak.

  2. ayşe er diyor ki:

    insanları kukla gibi oynatıyorlar.hiç kimsenin kurulu düzeni kalmadı.bide aile bütünlüğünden bahsediyorlar.üç kuruş yol harcırağı verip insanlarla dalga geçiyorlar.lanet olsun böyle düzene…